Dag1 Modul H – Nyt HÅB (Hope)

Velkommen til nyt håb

Introduktion til første uge (3 minutes)

NB: Biblioteket har nu sin plads som et selvstændigt menupunkt

Har du spørgsmål til kurset så er du velkommen til at skrive til liliansjoeberg@gmail.com

Nedenfor kan du se korte videoer om et nyt perspektiv på den menneskelige krop, stress og instinkter.

Det viser sig, at de fleste sygdomme og symptomer bliver værre med stress. Omvendt kan du derfor blive symptomfri, hvis du “bekæmper” stress længe og vedholdende nok.

Jeg har undersøgt, hvordan mennesker med kroniske sygdomme bliver mindre symptomatiske ved at bekæmpe stress.

Jeg har specielt reduceret stress hos mennesker med Parkinsons sygdom, så jeg ved, at det kan lade sig gøre. Jeg har også arbejdet med folk med sklerose og mundbrand, trafik ulykker og andre symptomer uden diagnoser. Kort sagt, hvis du glemmer diagnoserne og arbejder ed symptomerne, så går det hele meget bedre. Vi har alle fået vore helt unikke håndfuld symptomer, der bliver værre ved stress.

Kort sagt kan du sige at hvis symptomer varierer, så skyldes denne variation ofte stress. Stress er her meget bredt. lige fra ekstrem kulde, varme og fugtighed til stress sammen med mange mennesker, på jobbet, i pressede situationer og den stress du bærer med dig fra fortiden i form af ubehagelige minder. Var din familie kærlige eller det modsatte? Blev du drillet i skolen? Har dine parforhold været ok? Har du haft et stressende job? Alt dette bærer vi med os og gør os mere modtagelige for stress.

Tænk på dette HÅB-modul som en omskrivning af den tankegang og viden, vi har lært i vores opvækst.

Verden og de overbevisninger, der omgiver os, ændrer sig konstant. Hvis du bruger tankegangen nedenfor, vil stress, symptomer, stærke følelser og sygdomme være meget lettere at forstå.

Hvis du forstår, hvorfor du har symptomer, og at det er muligt at gøre noget for at hjælpe dig selv, er det lettere at arbejde vedholdende for at få det bedre.

Sandsynligvis tog det dig flere år fra du fik de første symptomer til du tog til lægen.
Det tog årevis for dig at udvikle de symptomer og diagnoser du har, så selvfølgelig vil det også tage tid at vende din fysiske og mentale tilstand til det bedre. Men enhver forbedring må du huske at nyde.

Kroniske diagnoser og nyt håb (6 minuttes)

Hvordan videnskaben ændrer, hvad der er rigtigt og forkert, og hvordan gode nyheder rejser langsomt.

Placebo effekten (8 minutter)

The “placebo effect” is just a scientific word for what our body is capable of doing when we are calm and hopeful about the future. A body in “rest and digest” mode can draw upon 100% of its potential to heal, to digest, to promote cell division, as well as many other processes.

You must let go of your old beliefs in what is right or wrong. What is scientifically proved or not

Here are two videos that I hope can do this job, if my presentations are not enough.

Modul overblik